Έκδοση πενταετούς ομολόγου

Η χθεσινή έκδοση πενταετούς ομολόγου για δανεισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, με επιτόκιο μόλις 0,06%, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών προς την Κυπριακή Οικονομία.

Εύκολα διερωτάται ο καθένας ποια θα ήταν η πορεία της Κυπριακής Οικονομίας εάν στη διαδικασία ψήφισης του Κρατικού Προϋπολογισμού επικρατούσε ο λαϊκισμός των «δήθεν αδιάφθορων» που μπροστά στην εξυπηρέτηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων δεν δίστασαν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για να στείλουν την ίδια τη χώρα «στα Τάρταρα» και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.

Ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ – Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων τονίζουμε ότι μπορεί η επιτυχής έξοδος της Κύπρου στις αγορές να διασφαλίζει τη βιωσιμότητα των Δημοσίων Οικονομικών, ωστόσο δεν επιλύει τα προβλήματα.

Είναι καθήκον της κυβέρνησης να αξιοποιήσει την οικονομική αυτή ανάσα στηρίζοντας με κάθε τρόπο και στοχευμένα τόσο το σύστημα Υγείας όσο και το Κράτος Προνοίας. Να στηρίξει με ζεστό χρήμα την πραγματική οικονομία, τους εργαζόμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο αγώνας για την ανάκαμψη της Οικονομίας μας πρέπει να είναι συνεχής.

Ο δε δρόμος μέχρι την επιδιωκόμενη πλήρη ανάκαμψη είναι μακρύς και διπλά δύσβατος λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Έχουμε πετύχει το κυπριακό οικονομικό θαύμα ξανά στο παρελθόν μετά την τουρκική εισβολή σε ακόμη πιο δύσκολες συνθήκες.

Μαζί με σκληρή δουλειά θα πετύχουμε και πάλι. Το χρωστάμε στα παιδιά μας.