Έκθεση Επιτρόπου Διοικήσεως για το θάνατο του 14χρονου

Ακούοντας, σήμερα τις δηλώσεις της Επιτρόπου Διοικήσεως κας. Μαρίας Λοττίδου, σε σχέση με την υπόθεση θανάτουτου 14χρονου Στυλιανού, στις 5 Σεπτεμβρίου, δεν έχουμε παρά να εκφράσουμε τη θλίψη αλλά και την απογοήτευση μας για το γεγονός πως ακόμα μια ανθρώπινη ζωή χάθηκε λόγω αμέλειας ή έλλειψης συντονισμού μεταξύ των αρμοδίων κυβερνητικών υπηρεσιών και τμημάτων.

Είναι, πραγματικά τραγικό πως ένα 14χρονο παιδί αφέθηκε μόνο και αβοήθητο, με αποτέλεσμα να θέσει τέρμα στη ζωή του.

Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά παρουσιαζόμαστε όλοι ως Επιμηθείς και όχι Προμηθείς. Όταν ανήκουστα συμβάντα λαμβάνουν χώρα είτε λόγω προχειρότητας είτε λόγω άγνοιας ή ολιγωρίας, αίφνης συνειδητοποιούμε την κατάντια μας και εκ των υστέρων σκίζουμε τα ιμάτια μας. Αίφνης αντιλαμβανόμαστε τα ασυγχώρητα λάθη των αρμοδίων και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου είτε υποσχόμενοι την άμεση λήψη ρηξικέλευθων μέτρων είτε καταλογίζοντας ευθύνες στους διάφορους αρμοδίους και συναρμόδιους.

Ελπίζουμε πως ο άδικος θάνατος του Στυλιανού θα αφυπνίσει όλους ώστε να προωθηθούν τα αναγκαία μεταρρυθμιστικά μέτρα ριζικής αναδιάρθρωσης της των υπηρεσιών κοινωνικής ευημερίας και για τη δημιουργία των αναγκαίων μηχανισμών πρόληψης, στήριξης και προστασίας και τέτοιων περιστατικών.

 

27 Νοεμβρίου, 2019