Ένταξη στη «Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών» (ALDE)

Χθες το απόγευμα κατά τη συνεδρία του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Κόμματος «Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών» (ALDE), εγκρίθηκε η ένταξη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ως πλήρες μέλος.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, για την οποία εκφράζουμε την απόλυτη ικανοποίηση μας. Μέσα από το ευρωπαϊκό δίκτυο της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών επιδιώκεται η στενή συνεργασία των ηγετών των ευρωπαϊκών κομμάτων έτσι προς διαμόρφωση κοινών προσεγγίσεων και κοινών προτάσεων για θέματα της ΕΕ.

Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην ενίσχυση της δικτύωσης των νεαρών στελεχών, ώστε οι επόμενες γενιές των προοδευτικών στελεχών να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια για την ενίσχυση της δράσης τους.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, ανταποκρινόμενη στο ρόλο της ως αυθεντικός εκφραστής του Κέντρου, οφείλει στο μέτρο των δυνατοτήτων της να συμβάλει στην προώθηση θέσεων και πολιτικών για την προάσπιση με κάθε τρόπο των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του κυπριακού λαού.

Σχετικά ενημερώνουμε ότι κατά την επίσκεψη του Προέδρου της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ κ. Μάριου Καρογιάν στις Βρυξέλλες τον περασμένο Φεβρουάριο, και πιο συγκεκριμένα στη συνάντηση του με τον Επικεφαλής της Πολιτικής Ομάδας «Renew Europe» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κ. Dacian Ciolos, είχαν συμφωνηθεί τα πρακτικά βήματα που θα ακολουθούσαν το αμέσως επόμενο διάστημα για την ένταξη της Δημοκρατικής Παράταξης στην πολιτική ομάδα του ALDE.

Η όλη διαδικασία έγκρισης της αίτησης μας ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα κατά την συνεδρία του Συμβουλίου του ALDE. Ο κ. Καρογιάν είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει διαδικτυακά με όλα τα Μέλη του ALDE και να ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε μια σειρά ζητημάτων, όπως οι τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό, η υγειονομική κατάσταση συνεπεία της πανδημίας Covid-19, το μεταναστευτικό, η πράσινη ανάπτυξη κ.α.

Ακολούθως το Συμβούλιο του ALDE προχώρησε στη ψηφοφορία κατά την οποία εγκρίθηκε και επίσημα η ένταξη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ στην Ευρωπαϊκή Ομάδα των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών (ALDE).

Το Κόμμα της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) αποτελεί το κόμμα των φιλελεύθερων και δημοκρατικών αξιών στην Ευρώπη. Αποτελούμενο από περισσότερα από 70 κόμματα μέλη σε ολόκληρη των ήπειρο, μετουσιώνει την αρχή της ελευθερίας, του ευρωπαϊσμού και του Κέντρου. Η Πολιτική Ομάδα Renew Europe ως Κοινοβουλευτική Ομάδα του ALDE, αποτελεί την Τρίτη μεγαλύτερη δύναμη στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ανακοινώνοντας στα μέλη, τους φίλους και σε όλους τους συμπολίτες μας τη σημαντική αυτή εξέλιξη, απευθύνουμε μαζί μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. Με σκληρή δουλειά και συστηματικές ενέργειες και παρεμβάσεις η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ φιλοδοξεί να  υπηρετήσει τους στόχους και τα συμφέροντα του λαού μας μέσα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.