Ανάκτηση εμπορικού σήματος χαλλουμιού

Η ανάκτηση του εμπορικού σήματος του χαλλουμιού στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Κυπριακή Δημοκρατία συνιστά μεγάλη επιτυχία.

Φυσικά, τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Το στοίχημα είναι η κατοχύρωση και πιστοποίηση του χαλουμιού ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.).

Πρέπει, επιτέλους να γίνει αντιληπτό πως το χαλλούμι αφορά όλους και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να το εκμεταλλεύεται ως εργαλείο εξυπηρέτησης των όποιων συμφερόντων.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλα τα άμεσα ενδιαφερόμενα μέρη ότι σε αυτή την εθνική προσπάθεια δεν χωρούν ούτε εγωισμοί ούτε ερασιτεχνισμοί ούτε ιδιοτέλειες. Η κατοχύρωση του χαλλουμιού ως Προϊόν Προστατευόμενης Προέλευσης, θα πρέπει να είναι άμεση και στοχευμένη εθνική επιταγή.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ συγχαίρει τον αρμόδιο Υπουργό Εμπορίου και Ενέργειας  κ. Λακκοτρύπη, τον Γενικό Εισαγγελέα, καθώς και όλες τις εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες για την σημαντική συμβολή τους στην υπόθεση.

Σε ότι αφορά στην πειθαρχική έρευνα που διατάχθηκε για την απώλεια του εμπορικού σήματος, ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ αναμένουμε να χυθεί άπλετο φως, για να διαφανεί ποιοί και τί έφταιξε, αλλά κυρίως να ληφθούν κατάλληλα διορθωτικά μέτρα, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια λάθη.

 

03 Φεβρουαρίου, 2020