Απόφαση για τον Δήμο της Αγλαντζιάς

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ αφού συναντήθηκε, κατόπιν αιτήματος τους, με τους υποψήφιους Δημάρχους Αγλαντζιάς, Ανδρέα Κωνσταντίνου, Μαρία Βασιλειάδου, Έφη Ξάνθου και Πανίκο Πέτρου και μετά από διεξοδικό διάλογο και συζήτηση, επιθυμεί να ανακοινώσει τα ακόλουθα σε σχέση με τις αναπληρωματικές δημαρχιακές εκλογές της 2ας Αυγούστου 2020:

  1. Ο Δήμος Αγλαντζιάς αποτελεί ένα σημαντικό και δυναμικό Δήμο με προοπτικές, προσφορά και δυνατότητες που ξεπερνούν τα δημοτικά του όρια.
  2. Σε μια περίοδο ομολογουμένως δύσκολη και γεμάτη προκλήσεις, με τα σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία και ο τόπος μας, θα έπρεπε να πρυτανεύσουν διαφορετικές λογικές και προσεγγίσεις. Οι αναπληρωματικές εκλογές δεν θα έπρεπε να αποτελέσουν πεδίο για άγονες κομματικές αντιπαραθέσεις και επίδειξης κομματικής ισχύος. Το φρόνιμο και το συνετό κατά την άποψη μας θα ήταν η συνειδητή προσπάθεια εξεύρεσης υποψηφιότητας ευρύτερης αποδοχής που θα επέτρεπε ευρύτερες συνεργασίες και συνέργειες για την καλύτερη προοπτική της Αγλαντζιάς, στέλλοντας παράλληλα, το σωστό μήνυμα στην κοινωνία.

Δυστυχώς, αντί το ενδιαφέρον να επικεντρωθεί στα καυτά προβλήματα του Δήμου και των δημοτών της Αγλαντζιάς και με βάση κοινό όραμα και συλλογική προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι δύσκολες συνθήκες που ταλανίζουν τους πολίτες, με λύπη διαπιστώνουμε ότι έχουν αρχίσει πρόωρα οι σχεδιασμοί και οι συνειρμοί για μελλοντικές κομματικές συμμαχίες με μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο πολιτικό και κομματικό ορίζοντα.

  1. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, αφού άκουσε με προσοχή τις απόψεις των υποψηφίων Δημάρχων και στάθμισε τα υφιστάμενα δεδομένα, αποφάσισε όπως καλέσει τους φίλους και τα μέλη της να προσέλθουν στις κάλπες και να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα κατά βούληση.

Η Δημοτική μας Ομάδα, που σήμερα εκπροσωπείται με δυο Δημοτικούς Συμβούλους που κατά γενική ομολογία συμβάλλουν ενεργά και δημιουργικά με προτάσεις και θέσεις στις αποφάσεις του Δήμου, θα συνεργαστεί υπεύθυνα και έντιμα με οποιονδήποτε / οποιανδήποτε υποψήφιο/-α εκλεγεί για το καλό της Αγλαντζιάς και των δημοτών.

 

17 Ιουλίου, 2020