Δήλωση Προέδρου ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ κ. Μάριου Καρογιάν για την Τριμερή συνάντηση

Μια ακόμη κρίσιμη μέρα προστίθεται στις προσπάθειες αναζήτησης λύσης στο Κυπριακό με την πραγματοποίηση, σήμερα στο Βερολίνο της τριμερούς συνάντησης μεταξύ του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί.

Με δεδομένο ότι η επίτευξη μιας διαρκούς και λειτουργικής λύσης μπορεί να προέλθει μόνο μέσω διαπραγματεύσεων, θέλουμε να ελπίζουμε ότι η σημερινή μέρα μπορεί να ανοίξει το δρόμο για διεξαγωγή, στη συνέχεια, ουσιαστικών και αποτελεσματικών διαπραγματεύσεων.

Μπορεί οι προσδοκίες να είναι χαμηλές λόγω των θέσεων της άλλης πλευράς και των παράνομων και προκλητικών κινήσεων και τακτικών της κατοχικής δύναμης, όμως άλλη οδός δεν υπάρχει. Για μας, στόχος είναι ο τερματισμός της κατοχής και η επανένωση της πατρίδας μας με μια λύση η οποία να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες των νομίμων πολιτών μας. Χωρίς εγγυήσεις και άλλες εξαρτήσεις. Μια λύση που θα φέρει ελπίδα, πρόοδο και ευημερία στον τόπο και τον λαό μας.

Ευχόμαστε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σε όλα τα μέλη της Κυπριακής αποστολής κάθε επιτυχία.

 

25 Νοεμβρίου, 2019