Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ για την επέτειο του θανάτου του αείμνηστου Εθνάρχη Μακαρίου

 

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ για την επέτειο του θανάτου
του αείμνηστου Εθνάρχη Μακαρίου
—————————-

Σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για τον τόπο, τον κυπριακό λαό και τον κυπριακό ελληνισμό, συμπληρώνονται 42 χρόνια από το θάνατο του αείμνηστου Εθνάρχη και πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Τα οράματα, η σύνεση, οι αρχές και οι αξίες του αείμνηστου Εθνάρχη πρέπει να κατευθύνουν τον αγώνα μας για την διεκδίκηση λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του κυπριακού.

Αποτίοντας, σήμερα φόρο τιμής στον αείμνηστο Εθνάρχη Μακάριο, ας ακολουθήσουμε με σθένος και αποφασιστικότητα, με επιμονή και εγκαρτέρηση τη δική του πορεία, την πορεία του αγώνα, της τιμής και του καθήκοντος.

Ας παραμείνουμε απτόητοι στις επάλξεις του αγώνα του για ελευθερία, δημοκρατία και δικαιοσύνη στην Κύπρο. Για διεκδίκηση και διασφάλιση των δικαίων και των δικαιωμάτων μας.  Για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας. Για πρόοδο και ευημερία για τον κυπριακό λαό. Για αποκατάσταση της αξιοπιστίας του κράτους μας και των θεσμών του.

Σήμερα, 42η επέτειο του θανάτου του αείμνηστου Εθνάρχη Μακαρίου ας θυμηθούμε, επίσης το διαρκές κάλεσμα του για ενότητα, συλλογικότητα, συμπόρευση και συστράτευση, που αποτελούν βασική προϋπόθεση για την ευόδωση του αγώνα μας.

Η κρισιμότητα των στιγμών αυτό υπαγορεύει σ’ όλους μας.

 

3 Αυγούστου 2019