Δελτίο Τύπου – 45η επέτειος από την βάρβαρη τουρκική εισβολή

45η επέτειος από την βάρβαρη τούρκικη εισβολή

———————————————————————————-

Με αφορμή την 45η θλιβερή επέτειο της βάρβαρης τουρκικής εισβολής, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ καταδικάζει το διεθνές έγκλημα της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου και τη συνεχιζόμενη κατοχή.

Παράλληλα, αποτίουμε φόρο τιμής στους ήρωες και τους μάρτυρες του 1974, τους τραγικούς  αγνοούμενούς μας και τους συγγενείς τους, τους ηρωικούς εγκλωβισμένους μας, τις χιλιάδες των εκτοπισμένων και όλων των παθόντων της τουρκικής εισβολής.

Η 45η μαύρη επέτειος της εισβολής βρίσκει την Κύπρο διαιρεμένη, υπό ημικατοχή και την κατοχική δύναμη να προσπαθεί να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα παραβιάζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας έχοντας εισβάλλει, αυτή τη φορά στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ καλεί τη διεθνή κοινότητα να θέσει επιτέλους τέρμα στην τουρκική παρανομία και να μεριμνήσει για την αποκατάσταση των αρχών του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο.

Επιθυμούμε λύση του κυπριακού το συντομότερο δυνατό. Επιθυμία, στόχος και επιδίωξη μας είναι η λύση του κυπριακού. Όχι η μη λύση. Μια λύση, όμως, που θα αναιρεί τα αποτελέσματα της τουρκικής εισβολής και κατοχής και που θα αποκαθιστά την ελευθερία, τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη στην Κύπρο και θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων των νομίμων κατοίκων της.