Δελτίο Τύπου – 45 χρόνια μετά το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974

45 χρόνια μετά το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974

———————————-

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ καταδικάζει με αποτροπιασμό το εγκληματικό και άφρων πραξικόπημα της 15ης. Ένα όνειδος  που δεν πρέπει να ξεχαστεί. Το προδοτικό πραξικόπημα δεν κατέλυσε μόνο τη Δημοκρατία στον τόπο. Άνοιξε διάπλατα τις κερκόπορτες στον Αττίλα. Έκτοτε, βιώνουμε τα τραγικά αποτελέσματα της τουρκικής εισβολής και κατοχής, που, δυστυχώς, για 45 τώρα χρόνια κρατούν την Κύπρο και το λαό της όμηρο στα στρατηγικά σχέδια, τον ετσιθελισμό και την αλαζονεία της Τουρκίας.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ αποτίει φόρο τιμής στον αείμνηστο Εθνάρχη Μακάριο, που ήταν ο στόχος του πραξικοπήματος, στους ήρωες και τους μάρτυρες της Δημοκρατίας και τους μαχητές της αντίστασης που στο βωμό της υπεράσπισης της Δημοκρατίας και της νομιμότητας, έδωσαν την ίδια την ζωή τους.

Ευθύνη και χρέος μας παραμένει η υπεράσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας.

Με την Τουρκία να κλιμακώνει την προκλητικότητα της με νέα εισβολή, προσπαθώντας να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα, αυτή τη φορά επί της κυπριακής ΑΟΖ, μόνο με εθνική συνεννόηση, ενότητα και συλλογική προσπάθεια και δράση μπορούμε να ελπίζουμε ότι ο αγώνας μας θα δικαιωθεί. Μόνο έτσι θα δικαιωθεί και η θυσία των ηρώων και των μαρτύρων μας καθώς και των αγωνιστών της αντίστασης ενάντια στο επάρατο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974.

 

15 Ιουλίου, 2019