Δεύτερος γύρος συναντήσεων της κα. Λούτ

Δεύτερος γύρος συναντήσεων της κα. Λούτ

———————-

Παρά τα όσα  μεταδίδονταν χτες για αδυναμία καταγραφής των όρων αναφοράς, θέλουμε να ελπίζουμε πως μετά και τις σημερινές συναντήσεις της κα. Λούτ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον κ. Ακκιντζί θα συμφωνηθούν οι όροι αναφοράς, οι οποίοι θα επιτρέψουν την επανέναρξη των συνομιλιών.

Η επανέναρξη των συνομιλιών θα είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη της βούλησης μας για εξεύρεση λύσης και άρσης του σημερινού στάτους κβο,  το οποίο, όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές λειτουργεί σε βάρος μας.

Παραμένει, ασφαλώς πρώτιστα ευθύνη της Τουρκίας να συμβάλει στη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων για την διεξαγωγή ενός αποδοτικού διαλόγου. Συνεπώς, μένει να αποδειχθεί και στην πράξη κατά πόσο η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει αυτό το βήμα εγκαταλείποντας τις πειρατικές της επιχειρήσεις, δίνοντας ευκαιρία στο διάλογο και στη διπλωματία.

Θέλουμε να ελπίζουμε πως θα πρυτανεύσει η λογική αυτή τη φορά και θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για ένα γόνιμο διάλογο, που θα οδηγήσει εν τέλει σε σωστή και λειτουργική λύση του κυπριακού.

2 Σεπτεμβρίου, 2019