ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Αρ. 1

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

O Λευτέρης Δημητρίου, παιδί πολύτεκνης οικογένειας εγκαταστάθηκε στην Κύπρο πριν από εικοσιένα χρόνια όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα, μαζί με τη σύζυγό του Ελένη και τα δύο παιδιά τους, το Νικόλαο και τον Χρήστο.

Από το 2004  είναι Διευθυντικό Στέλεχος του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ), διαθέτοντας  άριστη γνώση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της  Ευρωπαϊκής Ένωσης και πολύχρονη εμπειρία στην εφαρμογή Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σπούδασε Γεωπόνος και είναι κάτοχος τριών μεταπτυχιακών τίτλων σε  εξειδικευμένους τομείς της γεωπονικής επιστήμης, διοίκησης επιχειρήσεων και χρηματοοικονομικής διαχείρισης. Παράλληλα, έχει παρακολουθήσει σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων  σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως  διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, διαπραγματευτικές ικανότητες, μάρκετινγκ, εξειδικευμένα θέματα Ε.Ε, Κυπριακή νομοθεσία & Δημόσια Διοίκηση.

Ο Απόδημος Ελληνισμός υπήρξε διαχρονικά πηγή έμπνευσης για την  κοινωνική δράση του. Είναι ιδρυτής και Πρόεδρος του Δικτύου Οικουμενικού Ελληνισμού “Μεγάλη Ελλάδα”, Πρόεδρος   του Παγκυπρίου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτών, Μέλος του Δ.Σ. της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ελληνοποντιακών Συλλόγων «Υψηλάντης»,  Μέλος του Δ.Σ.  της  Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης και Αντιπρόεδρος του  Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ).

Για τη δράση του αυτή, στην υπηρεσία των απανταχού Ελλήνων, τιμήθηκε με την κατ’ εξαίρεση απονομή της Κυπριακής υπηκοότητας.

Συμμετείχε ως υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ  στις ευρωεκλογές του 2009 και του 2014, ως εκπρόσωπος των Αποδήμων Ελλήνων όπου (2014) τον τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους 33. 567 Ελληνίδες και Έλληνες.

Διετέλεσε  επίσης  Κοινοβουλευτικός Συνεργάτης / Διευθυντής Πολιτικού Γραφείου και Σύμβουλος του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗ.ΣΥ) Νίκου Αναστασιάδη στο Διευρυμένο Πολιτικό Γραφείο.