Δημοκρατική Παράταξη: Ξεκίνησε με αρχηγό τον Καρογιάν Περισσότερα

Του Ιάκωβου Ιακώβου

Με έμβλημα αναμμένη δάδα και ανθρώπινη φιγούρα, στα χρώματα του λευκού, γαλάζιου και πορτοκαλί η Δημοκρατική Παράταξη ρίχνεται από σήμερα και επίσημα στον πολιτικό στίβο. Επικεφαλής, ο Μάριος Καρογιάν.

Μάριος Καρογιάν – Πρόεδρος Δημοκρατικής Παράταξης

“Δεν θα είμαι ηγέτης παλιάς κοπής. Τον εαυτό μου τον θεωρώ πρώτον μεταξύ ίσων.  Εμείς νιώθουμε και είμαστε έτοιμοι, απλώνοντας χέρι σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, να συνδιαμορφώσουμε το όραμα του μέλλοντος”

Παρουσία εκατοντάδων στελεχών και φίλων του νέου πολιτικού σχηματισμού, ο Μάριος Καρογιάν διεμήνυσε πως η συνέχιση του status quo δεν μπορεί να συνεχίσει.

Μάριος Καρογιάν – Πρόεδρος Δημοκρατικής Παράταξης

“Διλήμματα του τύπου «λύση δύο κρατών» για εμάς δεν υπάρχουν. Για εμάς η ΔΔΟ δεν είναι σημαία αλλά γίνεται αποδεκτή κατ’ οικονομίας ως οδυνηρός συμβιβασμός της πλευράς μας προκειμένου να επιτευχθεί μια έντιμη λύση στο Κυπριακό”

Έδωσε σκυτάλη

Στην κατάμεστη αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος, ιδιαίτερα συμβολική, υπήρξε η στιγμή που στο βήμα βρέθηκε το ιδρυτικό μέλος της ΔΗΠΑ του 1976, Αντώνης Μελάς, ο οποίος θέλησε να δώσει σκυτάλη στη νέα Δημοκρατική Παράταξη.

Τα μέλη και ο… γάμος

Η προσέλευση του κόσμου στον χώρο της κρατικής έκθεσης, άρχισε από νωρίς.

Στην είσοδο, ο Μάριος Καρογιάν υποδέχτηκε έναν προς έναν τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι σχημάτισαν ουρά προκειμένου να δώσουν τις ευχές τους για καλή επιτυχία στον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Παράταξης, σε ένα σκηνικό που θύμιζε λίγο – πολύ, γαμήλια χαιρέτιση.

Επόμενος σταθμός όσων προσήλθαν τα σημεία εγγραφής μελών, έπειτα το μπουφέ για τσιμπήματα και τέλος η αίθουσα που από νωρίς γέμισε ασφυκτικά.

Η ημερήσια διάταξη περιλάμβανε χορό, χαιρετισμό από δύο 17χρονους, ανάγνωση της Ιδρυτικής Διακήρυξης από τον Γιάννο Λακκοτρύπη, εγκρίθηκαν 3 μεταβατικές διατάξεις του καταστατικούς, και ανάδειξη του Μάριου Καρογιάν στο πρώτο πρόεδρο της Δημοκρατικής Παράταξης.

ΠΗΓΗ: https://www.alphanews.live/politics/demokratike-parataxe-xekinese-me-archego-ton-karogian-binteo