Εκβιασμός Τατάρ στους Αμμοχωστιανούς

Ο ηγέτης των Τ/κ από τη μια εκβιάζει τους ιδιοκτήτες περιουσιών στην περίκλειστη περιοχή Αμμοχώστου ότι τα έργα ανοικοδόμησης στα Βαρώσια προχωρούν ταχύτατα και οι περιουσίες τους θα χαθούν οριστικά αν δεν αποταθούν στη λεγόμενη Επιτροπή Αποζημιώσεων.

Από την άλλη, «διαφημίζει» ότι ήδη έχουν καταχωρηθεί 300 προσφυγές Αμμοχωστιανών στην «Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας» και καλεί τους Ε/κ να ανταποκριθούν και αυτοί στα κελεύσματα τόσο του ιδίου όσο και του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για την Αμμόχωστο.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Τονίζουμε τα εξής:

  • Το ατομικό δικαίωμα του καθενός στη διαχείριση της περιουσίας του είναι αναφαίρετο, ωστόσο οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από ενδεχόμενη προσφυγή στην λεγόμενη επιτροπή Αποζημιώσεων, είναι πολλοί, είναι υπαρκτοί, και έχουν επισημανθεί πολλάκις τόσο από την Εισαγγελία όσο και από κορυφαίους νομικούς Συμβούλους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι Αμμοχωστιανοί θα πρέπει να κλείσουν τ’αυτιά τους στις διάφορες σειρήνες …
  • Έστω και τώρα επιβάλλεται καθοδήγηση από το ίδιο το Κράτος ώστε να υιοθετηθεί μια πολιτική που να δίνει πραγματικά και ουσιαστικά κίνητρα στους πρόσφυγες. Υπάρχουν τρόποι που θα πρέπει το Κράτος αξιολογήσει σοβαρά και να λάβει ορθές αποφάσεις. Το θέμα επείγει.