Εξαιρετικής σημασίας για την πορεία του ενεργειακού προγράμματος

Το κεφάλαιο ενέργεια είναι κεφάλαιο ζωτικής σημασίας για τον τόπο μας.

Η Άδεια Εκμετάλλευσης του «Αφροδίτη», που υπογράφηκε σήμερα, μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας  Noble Energy, Shell και Delek είναι η πρώτη του είδους της που παραχωρείται σε αδειούχους στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πρόκειται, αναμφίβολα για μια σπουδαία εξέλιξη για την πορεία του ενεργειακού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία συμβάλλει στην περαιτέρω αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της Κύπρου στην περιοχή, αφού με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος ώστε η Κύπρος να μετατραπεί σε παραγωγό, εναλλακτικής πηγής εφοδιασμού φυσικού αερίου της Ε.Ε.

Με την ευκαιρία αυτή, θέλουμε ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ να συγχαρούμε τον αρμόδιο Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και όλους τους κρατικούς λειτουργούς για την προσπάθεια που καταβάλλουν, ώστε η Κύπρος να καταστεί ενεργειακός κόμβος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Σίγουρα, η προσπάθεια δεν τελειώνει εδώ. Πολλά μένουν να γίνουν. Θέλουμε να ελπίζουμε πως σύντομα αυτή η εθνική προσπάθεια θα φέρει την πολυπόθητη ευημερία και πρόοδο σε ολόκληρο τον κυπριακό λαό.

7 Νοεμβρίου, 2019