Επίθεση Αζερμπαϊτζάν εναντίον της Αρμενίας

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ καταδικάζει τις επιθετικές ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν εναντίον της Αρμενίας, που είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Η παραβίαση της εκεχειρίας από το Αζερμπαϊτζάν συνιστά έντονη παραβίαση των δικαίων του λαού και της εθνικής ακεραιότητας της Αρμενίας.

Εκφράζοντας την αμέριστη στήριξη της προς τους αδελφούς Αρμενίους, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ καταδικάζει με τον ίδιο έντονο τρόπο και τις απειλές του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεχμέτ Τσαβούσογλου, για μελετώμενη στρατιωτική επέμβαση της χώρας του στην Αρμενία.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Υπ. Εξωτερικών θα πρέπει να ανησυχήσουν όλη την διεθνή κοινότητα. Η Τουρκία είναι πλέον διεθνής τρομοκράτης. Μετά τις απειλές ή και την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και της Ελλάδας, τις στρατιωτικές ενέργειες της στη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη και τη γενικότερη επιθετική προσέγγιση της σε πλείστα διεθνή ζητήματα, η Τουρκία απειλεί τώρα και με στρατιωτική επέμβαση στην Αρμενία.

Ελπίζουμε να πρυτανεύσει η λογική και οι δυνατοί της γης να μην επιτρέψουν την επανάληψη μιας νέας εθνοκάθαρσης σε βάρος των Αρμενίων από τους Τούρκους και τους συμμάχους τους.

 

15 Ιουλίου, 2020