Επίταξη κατασκηνωτικού χώρου της ΣΕΚ για τον κορονοϊό

Ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ εκφράζουμε τον προβληματισμό μας με την πρόθεση του Υπουργείου Υγείας να επιτάξει τον κατασκηνωτικό χώρο της ΣΕΚ στο χωριό Καννάβια, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για πρόσωπα, τα οποία έχουν έρθει σε επαφή με ασθενή επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού.

Δεν γνωρίζουμε τα κριτήρια στη βάση των οποίων έχει επιλεγεί ο συγκεκριμένος χώρος, αλλά θεωρούμε πως το γεγονός ότι ο κατασκηνωτικός χώρος βρίσκεται πλησίον των χωριών Καννάβια και Αγίας Ειρήνης και εντός της κατοικημένης περιοχής, δεν μπορεί να αποτελεί ασφαλή χώρο ούτε για τους κατοίκους, αλλά ούτε και για τους κατασκηνωτές που ενδεχομένως να θελήσουν να τον χρησιμοποιήσουν αργότερα.

Θεωρούμε πως υπάρχουν άλλοι χώροι, εγκαταλειμμένοι και εκτός κατοικημένων περιοχών, οι οποίοι θα μπορούσαν κάλλιστα να αξιοποιηθούν για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Δεν μπορεί από την μια η κυβέρνηση να εξαγγέλλει μέτρα στήριξης των ορεινών περιοχών και από την άλλη να προβαίνει σε τέτοιου είδους ενέργειες, οι οποίες στην ουσία καταδικάζουν μια ορεινή κοινότητα σε μαρασμό και εγκατάλειψη.

Καλούμε, ως εκ τούτου το αρμόδιο Υπουργείο να επανεξετάσει την απόφασή του και να εξεύρει άλλους πιο ασφαλείς χώρους για τη δημόσια υγεία.

 

20 Φεβρουαρίου, 2020