Εργατική ειρήνη στην Ξενοδοχειακή βιομηχανία

Εργατική ειρήνη στην Ξενοδοχειακή βιομηχανία

————————

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ χαιρετίζει την επίτευξη συμφωνίας στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, με την οποία διασφαλίζεται η εργατική ειρήνη στον πιο σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας.

Όπως είναι γνωστό, η κυπριακή οικονομία εξαρτάται άμεσα από τον τομέα του τουρισμού και είναι θετικό το γεγονός πως με την συγκεκριμένη συμφωνία διασφαλίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς και η εργατική ειρήνη για τα επόμενα 4 χρόνια.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε την Υπουργό Εργασίας και Kοινωνικής Πρόνοιας κα. Ζέτα Αιμιλιανίδου που μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις κατάφερε να φέρει τις δυο πλευρές σε συμφωνία, η  οποία αποτελεί προϊόν συμβιβασμού.

Συγχαρητήρια θα πρέπει να δοθούν και στους κοινωνικούς εταίρους για την υπευθυνότητα που επέδειξαν για ακόμα μια φορά, σημειώνοντας, παράλληλα τη σημασία του κοινωνικού διαλόγου, μέσω του οποίου έχει επιτευχθεί για ακόμα μια φορά μια πολύ σημαντική συμφωνία για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις ειδικότερα, αλλά και για την κυπριακή οικονομία γενικότερα.

 

30 Αυγούστου, 2019