Ζητούμε την άμεση παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών

Ζητούμε την άμεση παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών

 

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ αφού μελέτησε επισταμένα και σε βάθος το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για το σκάνδαλο του Συνεργατισμού, κατέληξε στα κάτωθι συμπεράσματα:

Ο Συνεργατισμός υπήρξε αντικείμενο ιδιοτελούς εκμετάλλευσης και κακοδιαχείρισης από  φορείς που είχαν την υποχρέωση και τις αρμοδιότητες να τον λειτουργήσουν κατά τρόπο ορθολογιστικό και οικονομικά βιώσιμο και αυτοί δεν ήταν άλλοι από τους κατά καιρούς επικεφαλής και διοικούντες. Ιδιαίτερες ευθύνες αποδίδονται στον καθ’ ύλην υπεύθυνο Υπουργό Οικονομικών, όπως επίσης και στην Κεντρική Συνεργατική Τράπεζα.

Επίσης, οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί, οι επιλογές, όπως και η πλημμελής εκτέλεση του εποπτικού ρόλου του Υπουργείου Οικονομικών, οδήγησαν τον υπερωνόβιο Συνεργατισμό, στον μαρασμό και στην στοχευμένη του εκποίηση.

Επειδή σαν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, επικρίνουμε και κακίζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την μέχρι σήμερα ατιμωρησία μετά την σωρεία σκανδάλων που διέλυσαν την οικονομία του τόπου και οδήγησαν τους πολίτες σε περιπέτειες, στερήσεις και θυσίες, ζητούμε την άμεση παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών. Δεν επιτρέπεται τυχόν συγκάλυψη. Οι πολιτικές ευθύνες πρέπει να αναλαμβάνονται και να μην παραμένουν λεκτικές.

Άμεσα επιβάλλεται, η άμεση έναρξη ποινικών ανακρίσεων, προκειμένου να διαλευκανθεί το έγκλημα εις βάρους της κοινωνίας και του Κύπριου πολίτη. Επιτέλους πρέπει να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα του λαού και να πληρώσουν το τίμημα οι υπαίτιοι. Πρέπει επιτέλους η ευθύνη να μεταφράζεται σε συνέπεια και πραγματικό κόστος. Η κοινωνία το απαιτεί κι εμείς συμπαρατασσόμαστε αδιαπραγμάτευτα με την κοινωνία των πολιτών.

 

13 Μαρτίου 2019