Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος

Ήταν 27 Ιανουαρίου 1945 όταν ο ρωσικός στρατός έφτασε στην περιοχή του Οσβιέντσιμ – Άουσβιτς κατά τους Γερμανούς- στην Πολωνία, και απελευθέρωσε περίπου 7 χιλιάδες ψυχές που ήταν οι τελευταίοι επιζώντες κρατούμενοι των Ναζί στο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Η σημερινή ημέρα έχει οριστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος, αλλά και τιμής για τα αμέτρητα θύματα του φασισμού – ναζισμού που άφησαν την τελευταία τους πνοή σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς ακόμη στέκει όρθιο ως μουσείο και  μαρτυρά με κάθε λεπτομέρεια το μέγεθος της κτηνωδίας των Ναζί που είναι ασύλληπτο για κάθε ανθρώπινο νου. Οι θάλαμοι αερίων είναι ακόμη εκεί, τα κρεματόρια είναι ακόμη εκεί, εκατομμύρια θύματα κάθε ηλικίας κυρίως εβραϊκής καταγωγής θανατώθηκαν είτε με την άφιξη τους για παραγωγή σαπουνιών και άλλων ναζιστικών «αγαθών», είτε αργότερα όταν πλέον από την εξαθλίωση δεν μπορούσαν να προσφέρουν παραγωγική χειρωνακτική εργασία στους Ναζί.

Ως Δημοκρατική Παράταξη τασσόμαστε κάθετα απέναντι σε κάθε είδους φασιστική νοοτροπία ή τα παράγωγα της, όπως ο ρατσισμός ή η ξενοφοβία.

Ο συλλογικός αγώνας όλων μας για την καθολική προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε κάθε λογής νεοναζί που ακόμη και σήμερα κρίνουν την αξία της ανθρώπινης υπόστασης, με βάση το χρώμα, τη φυλή κ.α. Σε αυτόν τον αγώνα δηλώνουμε παρόντες με όλες μας τις δυνάμεις.