Η Δημοκρατική Παράταξη για Λύση Δύο Κρατών

Τονίζουμε εκ νέου εμφαντικά ότι για την Δημοκρατική Παράταξη διλήμματα του τύπου «Λύση Δύο Κρατών», ούτε υπήρξαν, ούτε θα υπάρξουν.

Μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί ξεκάθαρη υποταγή στις επιδιώξεις της Τουρκίας και απομακρύνει οριστικά κάθε πιθανότητα και ελπίδα επανένωσης της πατρίδας μας.

Η εμπλοκή σε άσκοπες και ανεδαφικές συζητήσεις στη βάση της τουρκικής ατζέντας των δύο κρατών, θα είναι αυτοκαταστροφική, αφού σε περίπτωση νέου αδιεξόδου – με ευθύνη όπως πάντοτε της Τουρκίας – αυτό που θα παραμείνει θα είναι το κεκτημένο της συζήτησης δύο κρατών!

Επιμένουμε σταθερά στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης Διζωνικής Ομοσπονδίας στη βάση των Ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και των Ευρωπαϊκού κεκτημένου, αρχών και αξιών.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου καθώς την ώρα που ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χουλουσί Ακάρ απείλησε εκ νέου χθες με νέα εισβολή όπως το 1974, θεωρούμε ότι η ενότητα είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Οφείλουμε να είμαστε μια γροθιά αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τη νέα τουρκική επεκτατικότητα, και η κύρια ευθύνη για επίτευξη αυτού του στόχου βαραίνει τον εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο νέος κύκλος αντιπαραθέσεων περί λύσης δύο κρατών, εν’ όψει, μάλιστα νέων διαπραγματεύσεων, εξυπηρετεί μόνο την Τουρκία, αποδυναμώνει τη διαπραγματευτική θέση της πλευράς μας και εν τέλει βλάπτει την Εθνική μας υπόθεση.