Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ για την Ημέρα Αγνοουμένων

Με την ευκαιρία της «Ημέρας Αγνοουμένων» που, με απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων καθιερώθηκε η 29η Οκτωβρίου, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ απευθύνει χαιρετισμό αγάπης και τιμής προς όλους τους συγγενείς των αγνοουμένων μας. Μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης.

Οι αγνοούμενοι είναι η πιο τραγική και οδυνηρή πτυχή του δράματος που βίωσε η πατρίδα μας μετά την προδοσία του 1974. Η διακρίβωση της τύχης όλων ανεξαίρετα των περιπτώσεων αγνοουμένων είναι ένα καθαρά ανθρωπιστικό θέμα, που πρέπει να αντιμετωπιστεί ξεχωριστά από τη διαδικασία επίλυσης του κυπριακού.

Καλούμε τη διεθνή κοινότητα, τα Ηνωμένα Έθνη, την ΕΕ και όλους τους ισχυρούς παράγοντες, να ασκήσουν την επιρροή τους πάνω στην Άγκυρα, προκειμένου να επιτρέψει την απρόσκοπτη διερεύνηση της τύχης των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας και να δοθεί επιτέλους ένα τέλος στο δράμα των χιλιάδων συγγενών τους, που για 46 χρόνια εξακολουθούν να μην έχουν πάρει απαντήσεις για την εξαφάνιση των αγαπημένων τους.

Η Τουρκία πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι η διεθνής νομιμότητα επιβάλλει σεβασμό των αποφάσεων των διεθνών οργανισμών και ότι δεν μπορεί να συμπεριφέρεται συνεχώς ως ένας διεθνής ταραξίας, περιφρονώντας επιδεικτικά τις πανανθρώπινες αρχές και αξίες.

 

29 Οκτωβρίου 2020