Η διασφάλιση των συμφερόντων των παιδιών είναι θεμελιώδης αξία

Το Συμβούλιο της Ευρώπης, αναγνωρίζοντας τη σημασία ύπαρξης μιας ειδικής Σύμβασης που να προστατεύει πλήρως τα παιδιά από τη γενετήσια εκμετάλλευση και κακοποίηση, κήρυξε την 18η Νοεμβρίου, ως Ευρωπαϊκή Ημέρα για την προστασία των παιδιών ενάντια στη σεξουαλική εκμετάλλευση και σεξουαλική κακοποίηση.

Η διασφάλιση των συμφερόντων των παιδιών είναι θεμελιώδης αξία.

Στον σημερινό ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο, της παγκοσμιοποίησης και των νέων τεχνολογιών είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα τους και να τα προστατέψουμε απέναντι σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης και κακοποίησης.

Τα διάφορα κρούσματα που φτάνουν κατά καιρούς στο φως της δημοσιότητας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη αναγκαιότητα δημιουργίας των αναγκαίων μηχανισμών πρόληψης, ευαισθητοποίησης, προστασίας και αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών.

Η προστασία και ευημερία των παιδιών είναι υπόθεση όλων μας και έχουμε ευθύνη και καθήκον να τα προστατέψουμε από τέτοιες συμπεριφορές και να τους προσφέρουμε ένα υγιές και ασφαλές μέλλον, έτσι ώστε να αναπτύσσονται ομαλά στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

18 Νοεμβρίου, 2019