ΙΑΚΩΒΟΥ ΒΑΚΗΣ

ΙΑΚΩΒΟΥ ΒΑΚΗΣ

ΙΑΚΩΒΟΥ ΒΑΚΗΣ

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Αρ. 2

ΙΑΚΩΒΟΥ ΒΑΚΗΣ

Ο Βάκης Ιακώβου γεννήθηκε στην Λεμεσό το 1963. Από τα παιδικά του χρόνια επέδειξε ενδιαφέρον στον αθλητισμό και  είχε ιδιαίτερη ευαισθησία σε κοινωνικά θέματα, συμμετείχε σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και ήταν ενεργός στον συνδικαλισμό.

Φοίτησε στο έκτο Γυμνάσιο Λεμεσού και προσανατολίστηκε στην οικονομική κατεύθυνση.

Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, μετέβη στο Λονδίνο και στο South West University, όπου και σπούδασε οικονομικά. Μετά φοίτησε στο E.W Professional Center, όπου αποφοίτησε ως Λογιστής  αποκτώντας αρχικά τον τίτλο του A.C.C.και μετά τον τίτλο του Fellow Chartered Certified Accountant  F.C.C.A.

Με την επιστροφή του στην Κύπρο άνοιξε και διατηρεί το δικό του γραφείο στην Λεμεσό, υπό την ιδιότητα του ως εγκεκριμένος λογιστής.

Θεωρείται ως μια δραστήρια, προσιτή και αγαπητή προσωπικότητα, υπηρετώντας επιπλέον  ως μέλος του Δ.Σ του ΚΟΑΓ και μέλος σε άλλα Διοικητικά συμβούλια ιδιωτικών οργανισμών. 

Ξεχωρίζει η προσωπικότητα και κατ’ επέκταση η προθυμία του για κοινωνική δράση. Το πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό του έργο, αποτελεί  κύριο γνώρισμα για τον Βάκη Ιακώβου, γι’ αυτό δικαιολογημένα χαίρει της απέραντης εκτίμησης και εγκάρδιας αγάπης των συμπολιτών του,  σε ολόκληρη την Κύπρο και στο εξωτερικό.  

Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιους.