ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Αρ. 3

ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ

Ο βενιαμιν του ψηφοδελτίου μας. Ο νεαρότερος υποψήφιος Ευρωβουλευτής στην ιστορία της Κύπρου στις Ευρωεκλογές.

Γόνος οικογένειας Νομικών με καταγωγή την σκλαβωμένη ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο UCL του Λονδίνου στην Νομική με ΑΡΙΣΤΑ και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο BPPτου Λονδίνου. Εργάζεται στο δικηγορικό γραφείο Μ. Ξ. Ιωάννου και Συνεργάτες (est. 1957).

Υπήρξε Πρόεδρος των Ελλαδιτών και Κύπριων φοιτητών του Πανεπιστημίου του καθώς και υπεύθυνος διοργανώσεων του Συμβουλίου Νομικής του Πανεπιστημίου.

Προηγουμένως υπήρξε ενεργό μέλος του Ευρωκοινοβουλίου Νέων. Γνωστού ως European. Youth. Parliament. Εκεί εκπροσώπησε την Κύπρο σε τρία πανευρωπαϊκά συνέδρια όπως επίσης προέδρευσε σε σειρά επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων.

Επίσης υπήρξε ένας από τους επιλεγέντες στο Παγκόσμιο συνέδριο ΝΕΩΝ ΗΓΕΤΩΝ στις ΗΠΑ όπου και έλαβε μέρος σαν σύνεδρος και εισηγητής . Η εισήγηση του αφορούσε περιοριστικά το Κυπριακό πρόβλημα και τις συνέπειες της εισβολής. Το συνέδριο έγινε στα κεντρικά κτήρια των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη.

Κατέκτησε ΔΥΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ βραβεία στην Ιστορία και στην Αγγλική Φιλολογία στα πλαίσια των γνωστών εξετάσεων Ο LEVELS της Μεγάλης Βρετανίας.

Είναι ιδρυτικό μέλος της παράταξης μας και μέλος της Διοικούσας επιτροπής.