Καθυστέρηση καταβολής έκτακτου επιδόματος των Καλλιτεχνών

Για άλλη μια φορά, η Πολιτεία παρά τις κατά καιρούς δηλώσεις και προφορικές διαβεβαιώσεις, αποδεικνύει στην πράξη πως δεν έχει ως προτεραιότητά της την στήριξη των ανθρώπων του Πολιτισμού. Η παρατεταμένη, κατά 3,5 μήνες, καθυστέρηση στην καταβολή του έκτακτου επιδόματος όσων ανήκουν στο χώρο της πολιτιστικής δημιουργίας είναι προσβλητική, αδικαιολόγητη και άδικη.

Ακόμη και στην περίοδο προ του κορωνοϊού, η Πολιτεία δεν κατάφερε να εφαρμόσει μια ολοκληρωμένη και δυναμική πολιτική στήριξης των δημιουργών και καλλιτεχνών, με αποτέλεσμα σήμερα, όσοι υπηρετούν τις Τέχνες να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Οι άνθρωποι του πολιτισμού μας δεν είναι επαίτες.

Εργάζονται και προσφέρουν στο πιο ευαίσθητο και ανεκτίμητο κομμάτι της εξέλιξης του τόπου μας, αυτό του Πολιτισμού. Επομένως, θα πρέπει να τυγχάνουν ουσιαστικής και πολύπλευρης στήριξης.

Είναι πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πολιτιστικοί δημιουργοί μας: στα πιο επείγοντα, κατατάσσεται και επείγει η εξέταση και ψήφιση του νομοσχεδίου για το Καθεστώς του Καλλιτέχνη. Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλιστούν πολλά και σημαντικά δικαιώματα των δημιουργών και θα τους δοθούν τα εχέγγυα για ενδυνάμωση του έργου τους.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ δηλώνει την αλληλεγγύη και τη στήριξή της στους ανθρώπους του Πολιτισμού. Έχουμε την υποχρέωση να τοποθετήσουμε τις ανάγκες των δημιουργών μας στη σωστή τους διάσταση και άμεσα να λάβουμε μέτρα. Αν θέλουμε να έχουμε μέλλον και προοπτική, οφείλουμε να αναδείξουμε τον πολιτισμό στη θέση που του αξίζει!

 

03 Ιουλίου, 2020