Καταγγελίες ΠΑΣΥΝΟ για υποστελέχωση Νοσηλευτηρίων

Παρακολουθούμε με αγωνία τη διαφωνία ΟΚΥπΥ –  Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών για τις πραγματικές ανάγκες στελέχωσης των νοσοκομείων μας με νοσηλευτικό προσωπικό.

Με το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού να είναι σε πλήρη εξέλιξη και τις ανάγκες των νοσηλευτηρίων μας να αυξάνονται με μαθηματική ακρίβεια καθημερινά λόγω της πανδημίας, η σημερινή επισήμανση της ΠΑΣΥΝΟ ότι «το Σύστημα Υγείας οδηγείται σε κατάρρευση καθώς δεν είναι επαρκώς στελεχωμένο με νοσηλευτές», δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη από τον ΟΚΥπΥ.

Ο ΟΚΥπΥ έχει υποχρέωση εν μέσω πανδημίας να αποτρέψει με κάθε τρόπο τη λήψη οποιωνδήποτε μέτρων στα νοσοκομεία μας ώστε να μην επηρεαστεί στο ελάχιστο το επίπεδο φροντίδας υγείας του Κύπριου ασθενή. Οφείλει παράλληλα να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσει την υγεία όλων των επαγγελματιών Υγείας που δίνουν στην πρώτη γραμμή τη μάχη απέναντι στον Covid-19.

Για ακόμη μια φορά συγχαίρουμε όλο το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό των νοσοκομείων μας για την άοκνη προσπάθεια που καταβάλλουν από τον περασμένο Μάρτιο για καταπολέμηση της πανδημίας.

 

 

 

 

23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ