Καταδίκη ανακήρυξης του κατοχικού ψευδοκράτους

H ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ καταδικάζει την ανακήρυξη του παράνομου κατοχικού ψευδοκράτους και καλεί τα Ηνωμένα Έθνη και γενικότερα τη διεθνή κοινότητα να μεριμνήσουν για την εφαρμογή των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, που από την πρώτη στιγμή καταδίκασαν την τουρκική παρανομία και ζήτησαν την άρση της ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Δυστυχώς, η τουρκική αδιαλλαξία που σήμερα βρίσκεται στην κορύφωση της εκτρέφεται και από την ανοχή που η διεθνής κοινότητα για 35 τώρα χρόνια έχει επιδείξει έναντι της ανακήρυξης του τουρκικού κατοχικού ψευδοκράτους.

Για όσο καιρό η παρανομία συνεχίζεται, τα Ηνωμένα Έθνη και η διεθνής κοινότητα θα συνεχίσουν να παρουσιάζουν σοβαρό έλλειμμα αξιοπιστίας.

Ο τερματισμός της κατοχής και η άρση όλων των κατοχικών δεδομένων και παρανομιών αποτελεί μόνιμο στόχο.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ τονίζει για ακόμα μια φορά πως η παρούσα κατάσταση, η συνέχιση, δηλαδή, του status quo δεν λειτουργεί προς όφελος της πλευράς μας.

Προς τούτο οφείλει η δική μας πλευρά να επιμένει σε λύση ΔΔΟ και την επιδίωξη λύσης βιώσιμης και λειτουργικής, στη βάση των Ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, των αρχών της ΕΕ και τον σεβασμό των θεμελιωδών ελευθεριών.