Καταδίκη της επίσκεψης τ/κ δημοσιογράφων στην Αμμόχωστο

Καταδίκη της επίσκεψης τ/κ δημοσιογράφων στην Αμμόχωστο

——————

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη νέα προκλητική ενέργεια του ψευδοκράτους για διοργάνωση, σήμερα επίσκεψης Τ/κ δημοσιογράφων εντός της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

Την ίδια ώρα που καταβάλλεται προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών και την επικείμενη επίσκεψη της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λούτ, η Τουρκία επιλέγει για ακόμα μια φορά να την τορπιλίσει.

Είναι προφανές, πως για να έχει επιτυχία μια νέα προσπάθεια επίλυσης του κυπριακού, θα πρέπει να υπάρξει πρώτιστα σωστή προετοιμασία.

 

Αυτή θα πρέπει να είναι η αποστολή της κα. Λούτ όταν θα βρίσκεται τις επόμενες μέρες στην Κύπρο.

Συνεπώς, μένει να αποδειχθεί και στην πράξη κατά πόσο η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει αυτό το βήμα εγκαταλείποντας, αρχικά τις προκλητικές της ενέργειες και φυσικά κατά πόσο είναι έτοιμη να αποδεχθεί το πλαίσιο Γκουτέρες για εγκατάλειψη των επεμβατικών και εγγυητικών της δικαιωμάτων.

 

Θέλουμε να ελπίζουμε πως θα πρυτανεύσει η λογική αυτή τη φορά και θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για ένα γόνιμο διάλογο, που θα οδηγήσει εν τέλει σε σωστή και λειτουργική λύση του κυπριακού.

 

29 Αυγούστου, 2019