ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗΣ ΓΙΑΝΝΟΣ

 ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗΣ ΓΙΑΝΝΟΣ

ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗΣ ΓΙΑΝΝΟΣ

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Αρ. 5

ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗΣ ΓΙΑΝΝΟΣ

 

Ο Γιάννος Λακκοτρύπης, με καταγωγή την Αγία Μαρίνα Σκυλλούρας και τον Ασώματο Κερύνειας, γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 28/4/1972. Είναι κάτοχος πτυχίου Bachelor of Science (BSc Joint Hons) στην Επιστήμη της Πληροφορικής και τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου Keele του Ηνωμένου Βασιλείου, μεταπτυχιακού Master of Business Administration (MBA) του Πανεπιστημίου Cardiff της Ουαλλίας, καθώς και μεταπτυχιακού Master ofScience (MSc) στην Ασφάλεια Πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Royal Holloway). Είναι επίσης κάτοχος Διπλώματος στη Διοίκηση και Λειτουργία Λιμανιών από το STET Maritime Σιγκαπούρης και κάτοχος του επαγγελματικού τίτλου του Chartered Engineer (CEng) από τοInstitution of Engineering and Technology του Ηνωμένου Βασιλείου.

Εργάστηκε για 10 χρόνια στον Τομέα της Πληροφορικής στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου. Από το 2007 μέχρι το 2016 διετέλεσε Διευθυντής του Τμήματος Πληροφορικής της Αρχής Λιμένων Κύπρου, καθώς τη διετία 2014-2016 ασκούσε παράλληλα και καθήκοντα Διευθυντή Λιμανιού Λάρνακας και Βασιλικού καθώς επίσης και καθήκοντα υπεύθυνου Ευρωπαϊκών θεμάτων του Οργανισμού. Τον Νοέμβρη του 2016 ανέλαβε τα ηνία Ομίλου Εταιρειών παροχής ναυτιλιακών υπηρεσιών ως Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής.

Ο Γιάννος Λακκοτρύπης είναι ενεργό μέλος σε διάφορα επαγγελματικά Σώματα και Συνδέσμους και έχει έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση. Ασχολείται με τον αθλητισμό και τη μουσική. Είναι νυμφευμένος και πατέρας τριών ανήλικων παιδιών.