Μάριος Καρογιάν: Θα καταστήσουμε το κέντρο επίκεντρο των εξελίξεων (από την συνέντευξη στην εφημερίδα Καθημερινή)

“Με τον αγνό ΔΗΚΟϊκό κόσμο μάς ενώνουν πολλά,
Θα καταστήσουμε το Κέντρο επίκεντρο των εξελίξεων”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο
Πρόεδρος Καρογιάν στην εφημερίδα “Καθημερινή”.

Στόχος να ξαναγίνει το Κέντρο επίκεντρο των εξελίξεων και πρωταγωνίστρια δύναμη εθνικής συνεννόησης και κοινωνικής συναίνεσης λέει ο Μάριος Καρογιάν στην «Κ», στην πρώτη του συνέντευξη στον έντυπο Τύπο, μετά τη σύσταση της Δημοκρατικής Παράταξης.

Σχολιάζοντας την παρουσία πολλών πολιτικών δυνάμεων στο Κέντρο, οι οποίες χάνονται, ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ αναφέρει πως “είναι αδιανόητο, πολιτικές δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως ανήκουσες στον κεντρώο χώρο, να παρασύρονται σε ακρότητες που συχνά ξεπερνούν κι αυτές των άκρων. Αντί, με λίγα λόγια, το Κέντρο να είναι μέρος της λύσης του προβλήματος, έχει, δυστυχώς μετατραπεί σε μέρος του προβλήματος. Όχι μόνο με τη φοβική και ισοπεδωτική του ρητορική, αλλά και με την εν γένει πολιτική του συμπεριφορά”, σημειώνει χαρακτηριστικά.

Μιλάει και για το αν στόχος είναι περισσότερο η παρουσία στο Εθνικό Συμβούλιο παρά η κατάληψη της έδρας.

Όπως λέει, “το 3,6% είναι ένας ενδιάμεσος στόχος που θα επιτρέψει στη Δημοκρατική Παράταξη να έχει θέση και ρόλο στο Εθνικό Συμβούλιο, να ακούγεται η φωνή της, να μπορεί να εκθέτει τις θέσεις της στα ΜΜΕ από τα οποία είναι σήμερα αποκλεισμένη λόγω μη κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης”.

Σχολιάζει και τη φημολογία ότι η Δημοκρατική Παράταξη δέχεται βοήθεια από το Προεδρικό. Όπως λέει: “η Δημοκρατική Παράταξη στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις, στους δικούς της ανθρώπους. Με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη έχω τακτική επαφή και ανταλλάζουμε απόψεις για διάφορα ζητήματα, αλλά μέχρι εκεί. Όπως επαφή έχω και με σημαίνονται στελέχη άλλων κομμάτων”.

Κληθείς να σχολιάσει αν έκλεισε την πόρτα στο ΔΗΚΟ, αποφεύγει να δώσει ξεκάθαρη απάντηση, υπογραμμίζοντας τον απεριόριστο σεβασμό του προς τον ΔΗΚΟϊκό κόσμο.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη του Προέδρου Καρογιάν στην σημερινή έντυπη “Καθημερινή”