Μήνυμα Προέδρου ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ εύχεται στον κυπριακό λαό Καλά Χριστούγεννα και Χρόνια Πολλά. Η γέννηση του Θεανθρώπου ας αναγεννήσει και την ελπίδα για καλύτερες ημέρες στην πατρίδα μας και το λαό μας και σ’ ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Δυστυχώς για ακόμα μια χρονιά, η 45η στη σειρά, ο λαός της Κύπρου αναμένει την επικράτηση του Χριστουγεννιάτικου μηνύματος «Επί Γης Ειρήνη» και στη δική του πατρίδα. Για πέντε, σχεδόν δεκαετίες ζούμε και πορευόμαστε με την ίδια πάντα ευχή και ελπίδα:  Η γέννηση του Θεανθρώπου να γεννήσει παράλληλα και πραγματικές ελπίδες για μια δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος, για ειρήνη και  δικαιοσύνη στον τόπο μας.

Αυτές τις μέρες και ενόψει του ερχομού μιας νέας χρονιάς ο κυπριακός λαός ανανεώνει τις ελπίδες του και την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι την τελική δικαίωση. Αναμένει παράλληλα από τους ισχυρούς της Γης και γενικότερα από τη διεθνή κοινότητα να αντιμετωπίσουν την τουρκική προκλητικότητα με περισσότερη αυστηρότητα και αποφασιστικότητα.

Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ειδικά αυτές τις γιορτινές μέρες, πρέπει να επιβεβαιώσουμε έμπρακτα ότι η αρχή της κοινωνικής αλληλεγγύης, η φιλαλληλία και η συμπόνια είναι ισχυρά όπλα μας σε κάθε σκληρή δοκιμασία. Ιδιαίτερα οι ημέρες αυτές  μας υπενθυμίζουν το χρέος μας  απέναντι σε εκείνες τις ιδιαίτερα ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, στους ηλικιωμένους μας και σε όσους συνανθρώπους μας δοκιμάζονται.

Ευχόμαστε το 2020 να είναι χρόνος περαιτέρω ανάπτυξης, κοινωνικής προόδου και κοινωνικής αλληλεγγύης.  Ένας χρόνος που πρέπει όλοι να αποδείξουμε ότι αγαπάμε έμπρακτα την πατρίδα μας.

Καλά Χριστούγεννα, γεμάτα Υγεία, Χαρά και Αγάπη.

  

24 Δεκεμβρίου, 2019