Μήνυμα της Δημοκρατικής Παράταξης για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Με την ευκαιρία της 78ης επετείου του ηρωικού ΟΧΙ των Πανελλήνων της 28ης Οκτωβρίου 1940, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ αποτίει φόρο τιμής  στους ήρωες, τους μάρτυρες και τους αγωνιστές της παλλαϊκής αντίστασης του ελληνισμού στο φασισμό και το ναζισμό.

Η παλλαϊκή σθεναρή αντίσταση των Ελλήνων στον Ιταλογερμανικό άξονα υπήρξε μια κορυφαία πράξη εθνικής αξιοπρέπειας και  υπεράσπισης κορυφαίων αρχών και αξιών της ελεύθερης ανθρωπότητας. Υπήρξε μια γενναία στάση τιμής και ευθύνης και μια γενναία αντίσταση  στην απειλή κατά της ελευθερίας και της κυριαρχίας της Ελλάδας.

Η σημερινή εθνική επέτειος αποτελεί υπενθύμιση σε όλους μας πως μόνο οταν ενωμένοι τοποθετούμε πάνω από τα κόμματα το κοινό καλό του τόπου μπορούμε να πετύχουμε! Πως προυπόθεση για να δούμε καλύτερες μέρες είναι η ενότητα!

Βιώνοντας για 44 τώρα χρόνια τα τραγικά αποτελέσματα της τουρκικής εισβολής και κατοχής ο κυπριακός ελληνισμός οπλίζεται με την πίστη στο δίκαιό του και τις πανανθρώπινες αρχές και αξίες του ηρωικού Έπους του ’40 για να συνεχίσει τον αγώνα και τη διεκδίκηση των δικαίων και των δικαιωμάτων του για τερματισμό της τουρκικής κατοχής και για την απελευθέρωση και επανενωση των κατεχόμενων εδαφών μας, χωρίς εγγυήσεις και παρεμβάσεις της Άγκυρας, στο πλαίσιο που μας διασφαλίζουν το διεθνές δίκαιο, οι αποφάσεις και τα ψηφισματα των Η.Ε. και η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου.

Μια λύση που να επανενώνει τον λαό, την κοινωνία και την οικονομια και θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων των Κυπρίων μέσα σε συνθήκες ελευθερίας, ειρήνης, δημοκρατίας και ασφάλειας.