Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η κοινή γνώμη τα ειδεχθή εγκλήματα στο Μιτσερό

Ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα που συγκλονίζουν τις τελευταίες μέρες την κοινή γνώμη.

Ταυτόχρονα όμως δεν μπορούμε να μην  σχολιάσουμε τον αντιεπαγγελματισμό και αντιδεοντολογικό τρόπο που αντιμετώπισαν κάποιοι στην Κυπριακή Αστυνομία, πριν ένα χρόνο, αυτές τις υποθέσεις (κάποιοι υπογραμμίζουμε, επειδή η πλειοψηφία των εργαζομένων στην Αστυνομία είναι σωστοί και ευσυνείδητοι) .

Και γινόμαστε συγκεκριμένοι:

  • Έγιναν καταγγελίες και παράπονα για ελλείποντα πρόσωπα και δεν έγιναν ούτε τα στοιχειώδη.
  • Έρχονται εκ των υστέρων και κοφεύουν στις δικαιολογημένες κατηγορίες εναντίον τους, ισχυριζόμενοι ότι πρέπει να τελειώσουν οι διαδικασίες διαλεύκανσης των εγκλημάτων.
  • Αν η Κυπριακή Αστυνομία έκανε την δουλειά της στοιχειωδώς σωστά, σήμερα μπορούσε να ζει μία ή περισσότερες ζωές.
  • Όταν γίνεται καταγγελία για ελλείποντα πρόσωπα πρέπει να επικρατεί πανικός στην Αστυνομία. Πρέπει να ηχούν  όλοι οι συναγερμοί για ένα βασικό λόγο: υποψία διάπραξης σοβαρού ποινικού αδικήματος. Είτε απαγωγής, είτε ανθρωποκτονίας!
  • Στην περίπτωση αυτή, ούτε τα στοιχειώδη δεν είχαν γίνει π.χ. έρευνα στο χώρο διαμονής, έρευνα ηλεκτρονικού υπολογιστή, έρευνα κινητού τηλεφώνου.
  • Με τα μέσα που διαθέτει η Αστυνομία, ήταν πανεύκολο να διαπιστωθεί μέσα από τις υπάρχουσες “κυψέλες”, που βρισκόταν η ελλείπουσα. Για άλλες σοβαρές ποινικές υποθέσεις δίνονται όλα τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα των θυμάτων και των κατηγορουμένων. Είναι σύγχρονες και ασφαλείς διαδικασίες.

Σε αυτές τις περιπτώσεις γιατί δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ;

Άν είχαμε 20 ελλείποντες  Κύπριους όπως στην περίπτωση των Φιλλιπινέζων, τι θα έπραττε η αστυνομία;

Δυστυχώς έχουμε, ενώπιον μας μία ρατσιστική συμπεριφορά κάποιων ανεύθυνων – υπεύθυνων, η οποία πρέπει να τερματιστεί πάραυτα.

Ξεκινώντας από τη διαλογή των  υποψηφίων αστυνομικών, της εκπαίδευσης που θα πρέπει να λαμβάνουν από την αστυνομική ακαδημία, τον έλεγχο που πρέπει να έχουν  από συγκεκριμένο κλιμάκιο πολιτειακά, και πολλά άλλα.

Για να φτιάξεις αστυνομία χρειάζεται όραμα, βούληση και επιστημονικό σχέδιο.

Δυστυχώς αυτά δεν υπάρχουν.0

Είναι καιρός επίσης αυτοί που δεν έχουν την δυνατότητα να αλλάξουν τα κακώς έχοντα και να απαλλάξουν την κοινωνία από την ανεπάρκεια τους να πάνε σπίτι τους.

Το θέμα του θύτη, που παραδέχθηκε, είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία! Ένα κοινωνικό φαινόμενο που πρέπει να προβληματίσει όλους μας!

Κρίμα για τα θύματα, κρίμα για το μικρό κορίτσι, κρίμα για τις οικογένειες τους, κρίμα για την Κύπρο…