Νέες χρεώσεις στις τραπεζικές συναλλαγές

Η απόφαση των εμπορικών τραπεζών να επιβάλουν νέες χρεώσεις στις τραπεζικές τους συναλλαγές είναι ανεπίτρεπτη και ξεπερνά κάθε όριο ανοχής.

Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στις εμπορικές τράπεζες πως αυτός ο τόπος βρέθηκε στο  χείλος της πτώχευσης εξ υπαιτιότητας και των δικών τους ασυγχώρητων αποφάσεων και πως είναι με τις θυσίες αυτών των πολιτών, που σήμερα συνεχίζουν να υπάρχουν και να δραστηριοποιούνται.

Οφείλουν να συνειδητοποιήσουν, πως ο εκσυγχρονισμός των πολιτικών τους δεν περιορίζεται μόνο σε οικονομικό και τεχνολογικό επίπεδο. Μετά και τα τραγικά γεγονότα του 2013, οι εμπορικές τράπεζες θα πρέπει προσεγγίζουν την κάθε περίπτωση με ανθρωπισμό, κοινωνική ευαισθησία και σεβασμό, ειδικά προς τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μας. Πάνω απ’ όλα με μέτρο και με λογική.

Οι διάφορες δικαιολογίες που προβάλλονται, δεν αποτελούν τίποτε άλλο από προφάσεις εν αμαρτίαις. Με τις αποφάσεις τους κτυπούν τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και όλους εκείνους που ακόμα πληρώνουν τα επίχειρα των δικών τους αλόγιστων σφαλμάτων και άκρατης πλεονεξίας τους.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ μόνο ως ανεύθυνη και επιζήμια κρίνει αυτή την προκλητική κίνηση των τραπεζών και καλεί την πολιτεία και τους θεσμούς του κράτους να θέσουν τέρμα στον συνεχιζόμενο παραλογισμό των τραπεζών, αν οι ίδιες δεν έχουν την ευαισθησία να την αποσύρουν.

8 Νοεμβρίου, 2019