Να σταματήσουμε τον διεθνή διασυρμό της Κύπρου

Το κυπριακό επενδυτικό πρόγραμμα, το οποίο συνέβαλε στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, στηρίζοντας τομείς της κυπριακής οικονομίας, καθώς και εργαζόμενους, έμελλε, δυστυχώς να μετατραπεί σε αρένα έντονων αντιπαραθέσεων.

Ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ κάνουμε έκκληση να χαμηλώσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης, δεδομένου ότι προκαλείται ανεπανόρθωτη ζημιά. Πρέπει, επιτέλους να συνέλθουμε εάν δεν θέλουμε να υποστούμε παρόμοιες συνέπειες, όπως έγινε και το 2013, όταν η Κύπρος κατηγορείτο για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Ήδη, οι Βρυξέλλες έχουν στείλει προειδοποιητικές βολές, γι΄αυτό, εκείνο που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να σταματήσουμε άμεσα τον διεθνή διασυρμό που έχει υποστεί η Κύπρος.

Δεν υποστηρίζουμε την εύκολη στοχοποίηση ούτε βέβαια ανεχόμαστε την μη αντιμετώπιση κραυγαλέων υπερβάσεων εξουσίας ή έκνομων ενεργειών.

Ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ θεωρούμε πως τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί κατά τη χθεσινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ειδικά όσον αφορά στην ενεργοποίηση της διαδικασίας ανάκλησης διαβατηρίων, καθώς και τη σύσταση Επιτροπής που θα εξετάζει τα πορίσματα των νέων ελέγχων είναι βήματα προς την ορθή κατεύθυνση. Πιστεύουμε, ωστόσο πως θα πρέπει να παρθούν πρόσθετα μέτρα τα οποία θα θωρακίσουν περαιτέρω την κυπριακή οικονομία και την Κύπρο γενικότερα από κινδύνους που απειλούν το μέλλον της.

Οφείλουμε, λοιπόν να συμβάλουμε όλοι μας με εποικοδομητικό τρόπο, ώστε αυτή η συζήτηση να λάβει άμεσα τέλος, επικεντρώνοντας την προσοχή μας στις μεγάλες εθνικές προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας και στα προβλήματα που απασχολούν καθημερινά τους συμπολίτες μας, σε διαφορετική περίπτωση θα παρουσιαστούμε για ακόμα μια φορά κατώτεροι των περιστάσεων.

7 Νοεμβρίου, 2019