Οι εξελίξεις δεν προσφέρονται για ανούσιες πολιτικές αντιπαραθέσεις

Η πατρίδα μας βρίσκεται ενώπιον πολλαπλών κινδύνων και προκλήσεων που θα κρίνουν το παρόν και το μέλλον μας.

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις δεν χωρούν αμφιβολία ότι προκαλούν περαιτέρω αγανάκτηση, θυμό και δυσπιστία στην πολιτεία και τους θεσμούς της.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, κάποιοι προσφεύγουν στη προσφιλή τακτική τους και στον εύκολο δρόμο των άγονων αντιπαραθέσεων και του λαϊκισμού.

Θεωρούμε ότι η παρούσα κατάσταση δεν προσφέρεται για πολιτική ή κομματική εκμετάλλευση.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ πιστεύει ακριβώς το αντίθετο. Πιστεύουμε πως παρόλη την απογοήτευση και τον θυμό που έχει προκαλέσει ο τρόπος διαχείρισης του επενδυτικού προγράμματος και τα όσα επακολούθησαν, επιβάλλεται όλες οι πολιτικές δυνάμεις να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα στην κοινωνία και στους πολίτες.

Μήνυμα συναίνεσης, αλλά και αποφασιστικής ρήξης για όλα αυτά που συμβαίνουν και τα οποία έχουν εξευτελίσει την πατρίδα μας, παρουσιάζοντας την ως σημαία ευκαιρίας.

Φθάνουν οι επιζήμιες για τον τόπο και τον λαό μας συμπεριφορές, οι οποίες μοιραία προκαλούν πρόσθετα ρήγματα στο εσωτερικό μας μέτωπο.

Η προσοχή και οι ευθύνες μας θα έπρεπε να ήταν στραμμένες αλλού.

Θα έπρεπε να είναι στραμμένη στη νέα πρωτοβουλία επίλυσης του κυπριακού που αναμένεται να αναλάβει το αμέσως επόμενο διάστημα ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Θα έπρεπε να είναι στον τρόπο αναχαίτισης της έξαρσης της πανδημίας και αντιμετώπισης των καταστροφικών επιπτώσεων στην οικονομία μας και κατ’ επέκταση στην κοινωνία, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

Θα έπρεπε, επίσης να επικεντρωθεί στην ενδυνάμωση των θεσμών για να επέλθει επιτέλους  κάθαρση και η παραδειγματική τιμωρία όσων εμπλέκονται σε φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς, τα οποία εξακολουθούν να παραμένουν μέχρι και σήμερα ατιμώρητα.

Ας σταματήσουμε να είμαστε αυτοκαταστροφικοί. Ας σταματήσουμε τους εύκολους λαϊκισμούς και ας συμπεριφερθούμε, επιτέλους με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Αυτό επιβάλλουν οι περιστάσεις. Αυτό επιβάλλει το καθήκον μας έναντι του τόπου και του λαού μας. Αυτό επιβάλλει το χρέος μας έναντι των παιδιών μας και των μελλοντικών γενεών.

 

 

20 Οκτωβρίου, 2020