Ομάδα Πρωτοβουλίας Δημοτών κατά των Πύργων στην Έγκωμη

Αντιπροσωπεία της Ομάδας Πρωτοβουλίας κατά των Πύργων στην Έγκωμη είχε, σήμερα συνάντηση με Αντιπροσωπεία της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της κ. Μάριο Καρογιάν.

Η Αντιπροσωπεία ενημέρωσε τον κ. Καρογιάν για την πρωτοβουλία που ανέλαβε κατά της ανέγερσης δυο 17όροφων κτιρίων, ύψους 65 μέτρων, ως επίσης και ενός 12όροφου ξενοδοχείου, ύψους 45 μέτρων, εντός οικιστική περιοχή της Έγκωμης.

Θεωρούν πως με τις συγκεκριμένες αναπτύξεις αλλοιώνεται ο χαρακτήρας και η φυσιογνωμία του Δήμου Έγκωμης και παράλληλα καταγγέλλουν πως οι σχεδιαζόμενες αναπτύξεις δεν συνάδουν με το Τοπικό Σχέδιο της Λευκωσίας,  το οποίο προνοεί την κατασκευή στο τεμάχιο του ξενοδοχείου μέχρι 4 ορόφους, ενώ στο τεμάχιο που προορίζεται για την ανέγερση των δυο πύργων το τοπικό σχέδιο προνοεί τη κατασκευή μονό 6 ορόφων στο μισό τεμάχιο που εφάπτεται με τη λεωφόρο Γρίβα Διγενή και 2 ορόφων στο άλλο μισό τεμάχιο που βρίσκεται εντός οικιστικής ζώνης.

Η Δημοτική Ομάδα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ στο Δήμο Έγκωμης αντιμετωπίζει θετικά τις ανησυχίες της Ομάδας Πρωτοβουλίας των Δημοτών, υποσχόμενη να τις μεταφέρει μέσω των 2 Δημοτικών Συμβούλων της, ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

10 Φεβρουαρίου, 2020