Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Η Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου, ημέρα που η Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου υιοθετήθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών το 1948.

Ο φετινός εορτασμός σημαδεύεται από την πανδημία του κορωνοϊού και την παγκόσμια οικονομική κρίση, η οποία αναπόφευκτα αυξάνει τις ανισότητες, τις διακρίσεις, τη βία στην οικογένεια και επιφέρει μεγαλύτερη εμβάθυνση της φτώχειας και στον τόπο μας.

Οι νέες αυτές συνθήκες πρέπει να αφυπνίσουν την ανθρωπότητα και όλοι μαζί να θυμηθούμε ότι αν θέλουμε να ανακάμψουμε και να οικοδομήσουμε έναν καλύτερο κόσμο, η διασφάλιση και η προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου είναι ύψιστης σημασίας.

Ως Δημοκρατική Παράταξη τονίζουμε ότι ο αγώνας για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να είναι συνεχής. Τοποθετούμαστε ξεκάθαρα ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε οποιονδήποτε μεθοδεύει συρρίκνωση των δικαιωμάτων αυτών, προφασιζόμενος την πανδημία ή τα νέα παγκόσμια δεδομένα.

Πέραν των πιο πάνω, ας μην ξεχνούμε ότι εδώ και 46 χρόνια ο κυπριακός λαός βιώνει την καταπάτηση βασικών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων λόγω της τουρκικής κατοχής. Πλήρης αποκατάσταση των δικαιωμάτων αυτών μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας μας. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.