Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων η 4η Οκτωβρίου. Συνεχής στόχος, αλλά παράλληλα ευχή και προσδοκία είναι η προστασία και ο σεβασμός απέναντι στα ζώα. Καθήκον και υποχρέωση είναι να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία και τις νέες γενιές, έτσι ώστε να αναλάβουν ευθύνες απέναντι σε κάθε ζωντανό πλάσμα του πλανήτη μας και ιδιαίτερα απέναντι στα ζώα συντροφιάς. Πρέπει να διασφαλίσουμε τα βασικά τους δικαιώματα στην τροφή, το νερό, την υγεία και την ευζωία και να τα προστατέψουμε απέναντι σε κάθε εκμετάλλευση και βίαιη κακοποίηση.

Η Κύπρος έχει κάνει τα τελευταία χρόνια άλματα σχετικά με τον σεβασμό στα ζώα, ενώ έχει αυξηθεί πολύ και ο αριθμός των ατόμων που έχουν ευαισθητοποιεί γύρω από αυτά τα ζητήματα. Όμως, είναι, επίσης αλήθεια πως σειρά γεγονότων απάνθρωπης συμπεριφοράς απέναντι σε ζώα, είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. Αυτό κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους εμάς, για ακραίες συμπεριφορές ανθρώπων που δυστυχώς κάθε άλλο παρά ως «άνθρωποι» συμπεριφέρονται.

Τέλος, ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ  χαιρετίζουμε την πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για δημιουργία αστυνομίας για τα ζώα.

 

4 Οκτωβρίου, 2019