Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Προσώπων

Με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Εμπορίας Προσώπων, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, τονίζει ότι η εμπορία προσώπων αποτελεί τη σύγχρονη μορφή δουλείας που καταρρακώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και παραβιάζει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Θύματα του ειδεχθούς αυτού εγκλήματος είναι άνδρες, γυναίκες και παιδιά κάθε ηλικίας.

Παρά τα σημάδια προόδου που έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, θα πρέπει οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες του κράτους  να συνεχίσουν να έχουν ως άμεση προτεραιότητα τους την πρόληψη και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως, επίσης την προώθηση μέτρων και δράσεων με στόχο την φροντίδα τέτοιων περιπτώσεων, την προστασία των θυμάτων  και την  καταπολέμηση του συγκεκριμένου εγκλήματος.

Η κοινωνία των πολιτών θα πρέπει να επαγρυπνεί και να είναι αρωγός στις προσπάθειες του κράτους αλλά και να έχει λόγο και να παίρνει θέση σε αυτές. Τα θύματα βρίσκονται ανάμεσα μας και μπορεί να είναι τα παιδιά μας.

Για να έχουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία, απαλλαγμένη από τέτοιου είδους εγκλήματα, οφείλουμε όλοι να έχουμε μηδενική ανοχή σε τέτοιου είδους πράξεις και συμπεριφορές και να κάνουμε ακόμη περισσότερα για την αντιμετώπιση της.

 

30 Ιουλίου, 2020