Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών έχει αναδειχθεί η 26η Ιουλίου και τα στοιχεία του ΟΗΕ είναι αποκαρδιωτικά καθώς σύμφωνα με την ετήσια έκθεση καταγράφηκε παγκόσμιο ρεκόρ στην παραγωγή κοκαΐνης.

Με 1.976 τόνους η παραγωγή κοκαΐνης σημείωσε αύξηση κατά 25% σε σχέση με το 2016, χρονιά κατά την οποία είχε σημειώσει αύξηση κατά ένα τέταρτο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του UNODC.

Συνολικά περίπου 585.000 θάνατοι που συνδέονταν με τα ναρκωτικά καταγράφηκαν το 2017 παγκοσμίως, έναντι 450.000 το 2015. Συνολικά περισσότερα από 270 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως καταναλώνουν ναρκωτικά κάθε χρόνο.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, δεν είναι ημέρα γιορτής, αλλά ημέρα σκέψης και περισυλλογής, ημέρα σοβαρού προβληματισμού και κοινωνικού διαλόγου.

Η μάστιγα των ναρκωτικών και οι παράγωγες επιπτώσεις που προκαλούνται πρέπει να θεωρείται ως ένα από τα πιο σοβαρά κοινωνικά προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως κοινωνία και ως πολιτεία.

Δεν μπορούμε, αλλά ούτε έχουμε την πολυτέλεια να μείνουμε απαθείς και αμέτοχοι σε αυτό τον εφιάλτη της νέας γενιάς και της κοινωνίας γενικότερα. Ο ναρκομανής δεν γεννιέται αλλά γίνεται και γι’ αυτό έχουμε όλοι ευθύνη. Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με τις δράσεις μας, τις πρακτικές μας και τη στάση ζωής μας.

#DEPA #ΔΗΠΑ #ΑνατροπήΤώραΕλπίδαΑυριο