Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης

Η Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 2007 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Φεβρουαρίου.

Στο όνομα της «Κοινωνικής Δικαιοσύνης» έχουν γραφτεί άπειρες ανεκπλήρωτες πολιτικές υποσχέσεις σε όλες τις γλώσσες σε όλο τον κόσμο, ακόμη όμως παραμένει στόχος απρόσιτος και ανεκπλήρωτος στις περισσότερες από αυτές.

Ελάχιστες χώρες μπορούν να υπερηφανεύονται ότι εφαρμόζουν πραγματική Κοινωνική Δικαιοσύνη και η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι μία από αυτές.

Η κοινωνική δικαιοσύνη αποτελεί προϋπόθεση για την κοινωνική αρμονία και την ισότητα των πολιτών ενός κράτους, ωστόσο στην πατρίδα μας ακόμη βιώνουμε πολλούς κοινωνικούς αποκλεισμούς και την ανισότητα των πολιτών.

Ως Δημοκρατική Παράταξη – Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων θεωρούμε ότι η έννοια της Κοινωνικής Δικαιοσύνης εμβολιάζει το σύνολο των πολιτικών μας. Τασσόμαστε υπέρ των φτωχών, των αδυνάτων, των πολιτών που χρειάζονται στήριξη για να ορθοποδήσουν και να ξαναγίνουν παραγωγικοί για την Κοινωνία και την Οικονομία μας, σε ένα περιβάλλον που η Μεσαία Τάξη θα αφορά και πάλι την πλειοψηφία των κυπριακών νοικοκυριών.

Στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας Κοινωνικής Δικαιοσύνης είναι η προσπάθεια να αντιμετωπισθούν με διεθνείς δράσεις η φτώχεια, η ανεργία και ο κοινωνικός αποκλεισμός, μέσα σε μια ανοιχτή και παγκοσμιοποιημένη κοινωνία.

Με όπλο και φάρο το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ακόμη πολλά σκαλοπάτια να ανέβει μέχρι η Κοινωνική Δικαιοσύνη να αποτελέσει κεκτημένο του λαού.

Σε αυτό τον διαρκή αγώνα δηλώνουμε παρόντες.