Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών

Στις 12 Μαΐου, κάθε χρόνο, από το 1965 τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών. Αποτελεί την ελάχιστη πράξη τιμής και ηθικής αναγνώρισης για το έργο και την προσφορά των νοσηλευτών σε όλο τον κόσμο.

Μετά από την πανδημία του Κορωνοϊού, η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή έχει μια πολύ διαφορετική ιδιαιτερότητα. Η παγκόσμια κοινότητα βρήκε τους νοσηλευτές και τους επαγγελματίες υγείας, στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την αντιμετώπιση του ιού, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά ότι το λειτούργημα που ασκούν αξίζει την πολύπλευρη στήριξη της πολιτείας και όλων μας.

Ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ εκφράζουμε το θαυμασμό, το σεβασμό και την εκτίμησή μας για όσα πρόσφεραν στους συμπολίτες μας που δοκιμάστηκαν σε αυτή την δύσκολη δοκιμασία. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ θα βρίσκεται πάντοτε κοντά τους και στα πλαίσια των δυνατοτήτων της θα είναι αρωγός στις προσπάθειες περαιτέρω αναβάθμισης του ρόλου τους στον τομέα υγείας αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία.

Τέλoς, κατά γενική ομολογία, η πανδημία του Κορωνοϊού έχει αναδείξει τη σημασία της υγείας, την σημασία του επιπέδου και της ετοιμότητας των υπηρεσιών φροντίδας υγείας, την ανάγκη καθολικής κάλυψης του πληθυσμού, καθώς και την ανάγκη να επενδύσουμε ακόμα περισσότερο στο ανθρώπινο δυναμικό μας.

Όλα αυτά θα πρέπει να τα θυμόμαστε. Όχι μόλις ξεπεραστούν τα γεγονότα να συνεχίσουμε την πεπατημένη και ωσάν αυτοί οι άνθρωποι να μην προσέφεραν τίποτε.

12 Μαΐου, 2020