Παγκόσμια μέρα αυτισμού

Παγκόσμια μέρα αυτισμού

Δεν ωφελεί να εκδώσουμε σήμερα απλές ανακοινώσεις και αναφορές για την Παγκόσμια μέρα αυτισμού. Δεν ωφελεί να γράψουμε τι είναι  Αυτισμός, ούτε από τι προέρχεται, ούτε ποια είναι τα συμπτώματα.

Ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ στεκόμαστε δίπλα στα άτομα με αυτισμό και υπογραμμίζουμε την ανάγκη δημιουργίας περισσότερων κέντρων στήριξης και βοήθειας ατόμων με αυτισμό. Δεν είναι λίγες οι φορές που κράτος και πολιτεία κωφεύουν στις ανάγκες των ανθρώπων αυτών. Δεν είναι επίσης λίγες οι φορές που η κοινωνία μας, αντιμετωπίζει με προκατάληψη τα άτομα και τις οικογένειες των συνανθρώπων μας με αυτισμό.

Ένα αυτιστικό παιδί θα μας έλεγε σήμερα: να ξέρατε έστω για  λίγο τι θα πει το να  είσαι αυτιστικός, να μπορούσατε για ένα μονάχα δευτερόλεπτο να ήσασταν μέσα στο μυαλό μου, να μπορούσατε να νιώσετε την αγωνία της μαμάς μου και τον θυμό του μπαμπά μου, όχι για μένα, όχι για τις ικανότητες μου αλλά την αγωνία τους για το πως θα μου φερθείτε εσείς!

Ένας γονέας με παιδί με Αυτισμό θα μας έλεγε σήμερα: Αγάπη. Μόνο αυτό το συναίσθημα θα έπρεπε να νιώθει κανείς για ένα τέτοιο παιδί. Για οποιοδήποτε παιδί.  Πρωτίστως αγάπη. Και μετά όλα τα άλλα. Γιατί την αγάπη την ακολουθούν όλα τα άλλα. Όμως, για τα δικά μας παιδιά, από την ώρα της διάγνωσης, η αγάπη είναι γαντζωμένη στον φόβο, την περιφρόνηση, τον αποκλεισμό, την προκατάληψη. Βοηθείστε μας.