ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗ

 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗ

Υποψήφια Ευρωβουλευτής ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Αρ. 6

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗ

Η Αντιγόνη Περικλέους Παπαδοπούλου γεννήθηκε στη Μόρφου, από όπου εκτοπίστηκε το 1974 λόγω της τουρκικής εισβολής.

Σπούδασε Χημεία στα Πανεπιστήμια Russell Sage College (H.Π.Α) καιLancaster (Ηνωμένου Βασιλείου) με υποτροφίες. Κάτοχος μεταπτυχιακών διπλωμάτων στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΙΜ) και στις Ανθρωπιστικές Σπουδές (Πανεπιστήμιο Αιγαίου). Διετέλεσε Διευθυντής Ελέγχου Ποιότητας στον ιδιωτικό τομέα.

Εγκατέλειψε 23χρονη επαγγελματική σταδιοδρομία, όταν εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής, πιστεύοντας στο ασυμβίβαστο. Ανήκει στους ανθρώπους που ασυμβίβαστα διεκδικούν στόχους πατρίδας, στόχους για τον άνθρωπο, τη γυναίκα, τους νέους.

Δραστηριοποιήθηκε έντονα στα κοινά ως εκλελεγμένη Δημοτική Σύμβουλος Στροβόλου, Δήμαρχος Μόρφου, Βουλευτής Λευκωσίας, Μέλος της αντιπροσωπείας της Κύπρου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ευρωβουλευτής και Μέλος της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Υπήρξε Πρόεδρος της ΓΟΔΗΚ, Αντιπρόεδρος ΔΗΚΟ και Μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής ΔΗΚΟ από το 1994-2018. Διοργάνωσε πλειάδα εκδηλώσεων πολιτικής, οικονομικής και πολιτιστικής υφής εντός και εκτός Κύπρου. Συγγραφέας των βιβλίων: «Μπροστά στο συρματόπλεγμα του Αττίλα»(1996), «Γυναίκα, το άλλο μισό του ουρανού» (2006), «Η Μετεξέλιξη της Κυπριακής Οικογένειας» (2014). Ιδρυτικό Μέλος του Παγκύπριου Συνδέσμου «Τέχνη Δίχως Σύνορα». Δημιουργός και Πρόεδρος του Συνδέσμου Συγγενών και Φίλων Θυμάτων Καρδιακής Ανακοπής «Παλμός Ζωής». Δημιουργός του Πολυχώρου Λόγου και Τέχνης ΡΟΕΣ από το 2016. Έχει στο ενεργητικό της έξι ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και πλειάδα συμμετοχών σε ομαδικές εκθέσεις.