Προβλήματα κατοίκων Ιδαλίου

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ κ. Μάριος Καρογιάν είχε, σήμερα συνάντηση με την Ομάδα Πρωτοβουλίας των κατοίκων Ιδαλίου.

Κατά τη συνάντηση, η Ομάδα Πρωτοβουλίας ενημέρωσε τον κ. Καρογιάν για το σοβαρό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους της περιοχής από τη λειτουργία βιομηχανικών μονάδων, καθώς και για τις πιθανές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία τους.

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας, ζήτησαν την υποστήριξη του κ. Καρογιάν στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους που είναι η άμεση απομάκρυνση των δύο βιομηχανικών μονάδων όπου παρατηρείται αποπνικτική ατμόσφαιρα, καθώς και ο αποχαρακτηρισμός των ζωνών οχληράς βιομηχανίας Τσερίου, Γερίου και Ιδαλίου που έχουν απομείνει, τουλάχιστον σε ελαφράς βιομηχανίας ζώνες.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ έτεινε ευήκοον ους στα αιτήματα τους, ενώ παράλληλα τόνισε πως τα ζητήματα της υγείας των ανθρώπων δεν πρέπει να υπολογίζονται με οικονομικά κριτήρια.

Ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ τασσόμαστε υπέρ της ανάπτυξης, αλλά αυτή δεν θα πρέπει να είναι σε βάρος της υγείας των ανθρώπων και του περιβάλλοντος.

Τέλος, ανάλαβε την δέσμευση να συζητηθεί το όλο θέμα με τους αρμόδιους υπουργούς με στόχο την εξεύρεση άμεσης αποτελεσματικής λύσης προς όφελος όλων των επηρεαζομένων.

 

13 Φεβρουαρίου, 2020