Προβλήματα στην εφαρμογή του ΓΕΣΥ

Ένα και πλέον χρόνο μετά την έναρξη του ΓεΣΥ, το οποίο είναι ομολογουμένως μια από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις των τελευταίων δεκαετιών, παρακολουθούμε με ανησυχία την συνεχιζόμενη ύπαρξη προβλημάτων σε διάφορα επίπεδα.

Αντιλαμβανόμαστε ότι κάθε νέα μεταρρύθμιση θέλει χρόνο να δοκιμαστεί και να τελειοποιηθεί, από την άλλη όμως οι πολίτες πληρώνουν με εισφορές αυτό το αγαθό και σωστά έχουν απαιτήσεις.

Το ΓεΣΥ αποτελεί για τη χώρα μας μια μεγάλη κατάκτηση που όλοι πρέπει να προστατεύσουμε. Γι’ αυτό και καλούμε τόσο τον ΟΑΥ όσο και τον ΥΚΥΠΥ να εγκύψουν άμεσα και σοβαρά προς επίλυση των προβλημάτων και ολοκλήρωση της υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού. Καλούμε μάλιστα τον Υπουργό Υγείας να εμπλακεί προσωπικά και να καθοδηγήσει τις αναγκαίες αυτές ενέργειες, ώστε τα προβλήματα να επιλυθούν το συντομότερο.

Από πλευράς μας δηλώνουμε έτοιμοι να συμβάλουμε με οιονδήποτε τρόπο στην ταχύτερη επίλυση των προβλημάτων.

Η πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη που να διασφαλίζει την υγεία ενός λαού αποτελεί ουσιαστικό, πρωταρχικό και θεμελιώδες αγαθό για την ευημερία των ανθρώπων, γι αυτό και ο εκσυγχρονισμός του τομέα της υγείας θα πρέπει να είναι διαρκώς κορυφαία προτεραιότητα όλων

 

30 Σεπτεμβρίου, 2020