Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ εύχεται στον κυπριακό λαό Χρόνια Πολλά, καλό Νέο Έτος, Υγεία και Αγάπη.

Για ολόκληρη την ανθρωπότητα, το 2020 ήταν χρονιά σκληρής δοκιμασίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ήταν μια χρονιά κατά την οποία άλλαξαν οι ζωές όλων των ανθρώπων επί γης. Η εμφάνιση και η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού άλλαξε την καθημερινότητα μας, θρηνήσαμε ανθρώπους, απομακρυνθήκαμε από συγγενείς και φίλους, αλλάξαμε συνήθειες και τρόπο ζωής, κλειστήκαμε στα σπίτια με τις οικογένειες μας.

Η προσπάθεια δεν έχει τελειώσει. Το 2020 στη δύση του έφερε τους εμβολιασμούς και την Ελπίδα. Στο χέρι μας είναι να τηρούμε ευλαβικά όλα τα μέτρα ασφαλείας που προτείνουν οι επιστήμονες, χωρίς εφησυχασμούς, ώστε αυτός ο δρόμος να είναι όσο πιο σύντομος γίνεται και χωρίς άλλες απώλειες ζωών συμπατριωτών μας. Είμαστε βέβαιοι ότι η υπευθυνότητα που πάντοτε επιδεικνύει ο λαός μας σε κρίσιμες περιόδους, θα πρυτανεύσει και πάλι σε αυτή την τελική μάχη κατά του κορωνοϊού

Η ανατολή του νέου Έτους βρίσκει την Κύπρο μας χτυπημένη βαριά από την οικονομική κρίση συνεπεία της υγειονομικής κρίσης, αλλά και τις συνεχείς παραβιάσεις και παράνομες αξιώσεις της κατοχικής Τουρκίας σε θάλασσα και έδαφος.

Πολιτική ηγεσία και λαός οφείλουν συλλογικά και αποφασιστικά να υπερασπιστούν τα δίκαια και τα δικαιώματα του τόπου και του λαού στο σύνολό του και να χαράξουν μια νέα ελπιδοφόρα πορεία προς το μέλλον. Με την Τουρκία να επιδιώκει ανοιχτά πλέον λύση δύο κρατών, σταθερή βάση της προσπάθειάς μας είναι οι αρχές του διεθνούς δικαίου, οι αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και οι αρχές και οι αξίες πάνω στις οποίες εδράζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Απευθύνουμε μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον και καλούμε τον κυπριακό λαό σε εγρήγορση και συμπόρευση για τη δικαίωση των αγώνων του, για συνεχή πρόοδο και ανάπτυξη και για αποκατάσταση των αρχών της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης σε  ολόκληρη την Κύπρο, προς όφελος του συνόλου του Κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων.

Με σκληρή δουλειά και πίστη, το 2021 θα ανατείλουν καλύτερες μέρες για την πατρίδα μας.