Πτώχευση Thomas Cook και απόφαση Κομισιον για αεροπορικά ναύλα

Πολύ αρνητική εξέλιξη για τον κυπριακό τουρισμό, αλλά και για την κυπριακή οικονομία η πτώχευση της Thomas Cook, ενός από τους μεγαλύτερους αλλά και αρχαιότερους διοργανωτές ταξιδιών στη Βρετανία.

Θα πρέπει το αρμόδιο Υφυπουργείο και οι οργανωμένοι φορείς να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά, ώστε να αντιμετωπιστούν οι άμεσες παρενέργειες της πιο πάνω εξέλιξης στην οικονομία και κυρίως στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, αφού σύμφωνα με στοιχεία, η Thomas Cook αναμενόταν πως θα έφερνε φέτος στην Κύπρο γύρω στις 250.000 τουρίστες, ενώ οι ζημιές για τους Κύπριους ξενοδόχους με βάση αρχικές εκτιμήσεις ξεπερνούν τα 60 εκατ. ευρώ.

Η πιο πάνω εξέλιξη είναι, φυσικά απόρροια και της αβεβαιότητας που υπάρχει λόγω του brexit, γι΄αυτό και η κυβέρνηση θα πρέπει να δράσει προληπτικά, ώστε να αντιμετωπιστούν και άλλες ενδεχομένως περιπτώσεις συνεπεία ενός άταχτου brexit.

Επιπρόσθετα του πιο πάνω ζητήματος που προέκυψε τις τελευταίες ώρες, υπάρχει ακόμα μια εξέλιξη που οι αρμόδιοι θα πρέπει αντιμετωπίσουν, ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο που είχαμε φέτος με τα πανάκριβα αεροπορικά εισιτήρια.

Η προχθεσινή ανακοίνωση της Κομισιόν, ότι «δεν μπορεί να παρέμβει στη διαμόρφωση φθηνών αεροπορικών ναύλων από και προς την Κύπρο» είναι απάντηση σε όσους κατέθεταν προεκλογικά ευφάνταστες ιδέες, πλην όμως ανεφάρμοστες.

Ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ θέλουμε να κακίσουμε τις προεκλογικές δεσμεύσεις αυτών των κομμάτων, γιατί για ακόμα μια φορά κορόιδευαν τον πολίτη προς άγραν ψήφων.

Τέλος, αναμένουμε ακόμα από το αρμόδιο Υπουργείο Συγκοινωνιών και τον Γενικό Ελεγκτή να μας απαντήσουν για τους λόγους που οδήγησαν κάποιους ανώτατους αξιωματούχους να κλείσουν άρον-άρον την COBALT AIR, χωρίς να λάβουν προληπτικά μέτρα, με αποτέλεσμα, φέτος το καλοκαίρι ο κύπριος πολίτης να βρεθεί εγκλωβισμένος ανάμεσα στα ιδιαίτερα υψηλά αεροπορικά ναύλα από τη μία και το ψηλό κόστος διαμονής σε ξενοδοχειακές μονάδες στην Κύπρο από την άλλη, κάνοντας τους στην ουσία, πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

23 Σεπτεμβρίου, 2019