Ρεπορτάζ Al Jazeera

Το ρεπορτάζ του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Al Jazeera για το Πρόγραμμα Πολιτογραφήσεων πρέπει να προβληματίσει όλους. Αλλά να μείνει μακριά από την εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων, και η κυβέρνηση να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες για την περαιτέρω βελτίωση των μηχανισμών ελέγχου, τόσο κατά την εξέταση των αιτήσεων όσο και μετά την έγκριση τους. Και εκεί που κρίνεται αναγκαία η αυστηροποίηση των κανονισμών, αυτό να γίνει χωρίς ενδοιασμούς.

Τονίζουμε ιδιαίτερα πως το όλο θέμα θα πρέπει να μείνει μακριά από κομματικές συγκρούσεις. Είναι λυπηρό να συμβάλλουμε ηθελημένα ή άθελα μας στη δυσφήμιση της χώρας μας, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη τις σκοπιμότητες και την προέλευση του συγκεκριμένου πρακτορείου.

Οφείλουμε δε παράλληλα να αποδεχθούμε και να εκτιμήσουμε άπαντες πως το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα έχει συμβάλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στη στήριξη της οικονομίας μας με τη δημιουργία αλλά και τη διατήρηση σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας, όπως, φυσικά, και με την εισροή σημαντικών πόρων στο όλο αναπτυξιακό μας οικοδόμημα.

 

24 Αυγούστου, 2020